100%-os Bio gyümölcslevek
Ingyenes kiszállítás
15 ezer forint felett
Bio gyümölcslé tanusítványok

A természetes kemoterápia

A Graviola jelentőségét felértékelheti az a tudományos megállapítás, mely szerint a szúrszop gyümölcse hatékony daganatellenes összetevőket tartalmaz.

Ahogy a ’filnatropikum.com’ internetes portál fogalmazott. „A szúrszorpról azt feltételezik, hogy le tudja győzni a rákot. A gyümölcs és természetes kivonatai olyan anyagot tartalmaznak, amely hatásos lehet a jövőben a rák ellen”.
Az említett „hatásos anyag” nem más, mint az ’annóna acetogenin’ (’Annonaceous acetogenins’). A vizsgálatok szerint az acetogeninek a graviola fa leveleiben, szárában, kérgében valamint gyümölcsének a magvaiban termelődnek.
Hosszú láncú zsírsav származékok, amelyek kísérletek eredményeinek az értelmében toxikus hatást fejtenek ki a rákos sejtekkel szemben. Kimondottan csak a fertőzött sejtet támadják, az egészséges sejteket érintetlenül hagyják. „Működésük” így nem okoz további egészségkárosító hatásokat

A ’The Journal of Natural Products’-ban 1999-ben az acetogenineket, ígéretes tumorellenes és peszticid anyagokként írták le. Utóbbi jelentése a ’járvány’ (’pestis’) és ’ megölni’(’caedere’) latin szavakból tevődik össze.
Az acetogenineket az ’40-es évek végétől kezdve tanulmányozzák, és a graviola természetes hatóanyagai közé sorolják.

A rákkutatás palettájára érdemileg a ’90-es években került fel a Graviola:

Még abban az időben 8 orvosklinikai (főleg állatokon végzett) kísérlet során igazolták, hogy az acetogeninek valóban képesek kifejteni  tumor -és rákellenes hatásokat.

3 laboratóriumi vizsgálat egyaránt azt az eredményt hozta, hogy az acetogeninek hatásosan gátolhatják a daganatos sejtek membránjaiban lezajló enzimatikus folyamatokat.

A Graviola hatóanyagai csak a fertőzött sejteket támadják,  az egészséges és megmaradt sejteket érintetlenül hagyják.

Megállapították, hogy az acetogeninek hatékonyak a tumor eketron transzport rendszerére.

Az acetogeninekkel kapcsolatos kutatások egy része az USA-ban az indiana állambeli Purdue Egyetemen történt. A vizsgálatok fontosságát jól jelzi, hogy olyan nagy szervezetek, mint a Nemzeti Rákkutató Intézetvagy a Nemzeti Egészségtudományi Intézetfinanszírozták a költségek nagy részét.

A Purdue Egyetemtől, Dr. Jerry McLaughlin elmondta, hogy úgy találták, hogy a Graviola aktív hatóanyagai, az acetogeninekkel az élen, képesek áthatolni a rákos sejtek által felállított immungátakon, így belülről pusztíthatják el a fertőzött sejtet.

Az ’annónia acetoganinek’ további vizsgálatai során kimutatták, hogy 12 különböző ráktípus (köztük pl.: a mell -, a petefészek -, a vastagbél -és a prosztatarák) esetén érezhetőek lennének rák -illetve tumorellenes hatásaik.

2003-ban taiwani kutatók dokumentálták, amint a graviola fő acetogeninjeinek egyike, az ’annonacin’ a  méhnyakrák, az emlőrák, a bőrrák sejtvonalai ellen toxicitással rendelkezett.

A ’Virginia Tech’ egy 2011-es tanulmányában arról írt, hogy tudósaik úgy találták ,hogy a Graviola kivonatának fogyasztása során mérséklődött a rákos sejtek kialakulása mellrákos betegeknél.

A Graviola hatásai igazán felérétkelődnének azáltal, hogyha a gyümölcs bioaktív összetevőinek, az acetogeninek rákellenes hatásait általánosan elismernék. – A tudományos eredmények bíztatóak ugyan, de jelenelg mindez még várat magára!

Ide érdemes továbblépni az oldalon:

Graviola

GRAVIOLA árak:
Graviola
Gyümölcsvelő » 500ml
= 5 471 ft / üveg