100%-os Bio gyümölcslevek
Ingyenes kiszállítás
15 ezer forint felett
Bio gyümölcslé tanusítványok

A Graviola jótékony hatásai

A Graviola tüskés külseje ne tévesszen meg senkit, egészséges gyümölcsről van szó. A gyümölcs és kivonatai természetes formájukban tartalmaznak tápanyagokat: vitaminokat, ásványi anyagokat, fontos zsírsavakat, növényi szterineket és aminosavakat.
A Graviola értékét jelzi, hogy számtalan módon felhasználják. Fogyasztják nyersen, gyümölcssalátákhoz, van ahol teát készítenek belőle, használják italok és fagyalatok alapanyagául. Kivonatainak, a gyümölcsvelőnek és a porított kiszerelésnek fogyasztása segíthet a jobb egészség elérésében.

Az immunerő fokozása

A Graviola fogyasztását hagyományos gyógymódnak tekintették a lázzal járó betegségek kezelésében.
A gyümölcs tápanyagtartalma révén (vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak) erősíti az immunrendszer működését. A Graviola baktérium -és vírusellenes hatásokkal egyaránt rendelkezik, Fertőző betegségek leküzdésében segíthet. Gombás fertőzések ellen is eredményesen alkalmazható.

Külsőleg

Antimikróbás és antibakteriális hatásit külsőleg és érezhetjük. A Graviola gyümölcsének levét tradícionálisan a bőr ápolására használták. Manapság a porított kivonatát vízzel összekeverve ajánlják külsőleg, fertőtlenítésre, bőrápolásrra.

Javítja az emésztést

Emésztési problémák, valamint gyomorpanaszok enyhítésére is használható. A trópusokon a hányás és a  hasmenés megszűntetésére alkalamzzák a gyümölcsöt és préselt kivonatát.

Antidepresszáns és stresszoldó

A Graviola nyugtatólag hat a szervezetre, csökkentheti a szorongás -, a felgyülemlett feszültségek -, és a stressz mértékét.
Az állandó szorongás és stressz egyenes következménye lehet a depresszió kialakulása. A Graviola antidepresszáns is egyben, kutatások szerint csökkenti az agyban a stressz által indukált 5-hidroxi-triptamin (szerotonin) és 5-hidroxi-ecetsav termelődését, mérsékelve így a problémát.

Segíti a jobb mozgást

Egy, az ’International Journal of Molecular Sciences’-ben közzétett tanulmányban leírták, hogy a Graviola gyulladáscsökkentő hatásai mozgásszervi panaszok (mint ízületi bántalmak és reuma) esetén is érzékelhetőek lennének.

Átlag feletti foszfor és kálcium tartalmával támogatja a csontok és izmok egészségéhez: Erősíti a csontokat, az izmok megfelelő működését.

Szív -és érrendszer védelme

Vérnyomáscsökkentő, értágító és kardiodepresszáns tulajdonságokat mutattak ki a Graviola és kivonatainak alkalmazása során. Mivel tartalmaz növényi szterineket, ezért a Graviola hozzájárulhat a (Rossz-)koleszterinszint csökkentéséhez.

Antioxidáns

A szabadgyökök semlegesítésében a Graviola a C-vitamin tartalmának köszönhetően segíthet. A C-vitamin amellett hogy nélkülözhetetlen vitamin, erős antioxidáns hírében áll.

B-vitamin komplexitás

A Graviola nagyon gazdag B-vitaminokban, olyannyira, hogy B-vitamin komplex tartalommal rendelkezik. Mindezt egy példával szemléltetve úgy lehet a legjobban, hogy 1 bögre Graviola gyümölcsvelő már biztosítja B1 -, B2 -, B3 -, B6 -és B9-vitamin napi szükségletének jelentős részét (akár 20%).

A B-vitaminok igen sokrétű hatásokkal rendelkeznek az emberi szervezetben. A B1-vitamin például hozzájárul a megfelelő  anyagcsere kialakításához, segít az ételekből energiát alakítani, a B2-vitamin az idegrendszer optimális működéséhez szükséges.

Ide érdemes továbblépni az oldalon:

GRAVIOLA árak:
Graviola
Gyümölcsvelő » 500ml
= 5 471 ft / üveg