Tények a Gravioláról

Érdekességek a Graviola gyümölcsről

Ez a trópusi gyümölcs általában ovális vagy szív alakú. Lehet szabálytalan is, főként a rovaroknak köszönhetően, a gyümölcs fejlődése közben felmerülő problémák miatt. A graviola héja tüskés, nem ehető. Színe éretlen állapotban sötétzöld, éretten sárgászöld. Hasonló az illata és az íze az ananászéhoz, de utóbbi egy kicsit pézsmaszerű, szúrós.

A húsa fehér színű, rostos, lédús. Szegmensekből áll, és mindegyik résznek egy ovális, sima, kemény, fekete magja van. A gyümölcs néhány tucat szegmensből, de akár kétszáz vagy több részből is állhat.

Egyike az első olyan gyümölcsfáknak, amelyeket Amerikából vittek Délkelet-Kínába, Ausztráliába és Nyugat-Afrikába. Oviedo már 1526-banlejegyezte, mint bőséggel termő gyümölcsöt. Floridában már majdnem 110 éve megtalálható, ezért a Gyümölcs termesztéstani Társaság 1879-ben Florida gyümölcsévé sorolta. A háztáji kertekben is gyakori. A kubai szúrszopot 1887-ben kezdték el értékesíteni Key Westen, Floridában.

...

Tények a gravioláról

  • A graviola több néven is ismert, például szúrszop, guanabana.
  • A graviola gyümölcse nagyon nagy, súlya olykor a 7 kilogrammot is elérheti – meglehetősen nehéz.
  • A graviola gyümölcsvelőt előszeretettel használják salátákban és kompótokban Dél- és Közép-Amerika trópusi vidékein.
  • Rendkívül gazdag antioxidánsokban, illetve C- és B-vitaminokban. (1.), (2.)
  • A graviola tartalmaz egy olyan, csak az annónafélék családjára jellemző, Annonaceus acetogenin nevű vegyületet, amely tumorellenes tulajdonságokkal rendelkezik.
  • A graviola hatásaira vonatkozó kutatások jelentős része a gyümölcs rákmegelőző képességének vizsgálatára összpontosított. (3.), (4.), (5.),
  • Ez az egészséges gyümölcs étrendje részeként segíthet a súlycsökkentésben is. Egy csésze gyümölcsvelő nagyjából 148 kalóriát tartalmaz, zsírtartalma pedig minimális.
  • Rostokban is gazdag, amely segít az étvágy csökkentésében. Egy csészényi adag körülbelül 7,5 gramm élelmi rostot tartalmaz, amely jóval magasabb, mint a gabonapehely vagy az alma rosttartalma.
  • Fontos forrása különböző alapvető ásványi anyagoknak, beleértve a magnéziumot, a káliumot, a foszfort és a vasat.

Száműzi a parazitákat

A graviola fogyasztása parazitaölő jellege miatt népszerű kezelés volt számos latin- és dél-amerikai vidéken, különösen ott, ahol a parazitafertőzések gyakrabban fordulnak elő. A gyümölcs leveleiből főzött tea megtisztítja a bélrendszert, és gondoskodik arról is, hogy a gasztrointesztinális (gyomor-bél) rendszer zökkenőmentesen működjön. Ezt a hatást az International Journal of Molecular Sciences által közzétett tanulmány is megerősíti.

Gyulladásgátló tulajdonságok

Brazil kutatók állatkísérletek segítségével bizonyították a graviola gyulladásgátló tulajdonságait.

Ha tehát ízületi fájdalomtól vagy gyulladástól szenved, különösen, ha az köszvény vagy arthritis, akkor az érintett terület graviolafőzetel való dörzsölése a fájdalom enyhítésének hatékony módja lehet. A graviolában található gyulladáscsökkentő vegyületek felgyorsíthatják az érintett területek gyógyulását, miközben enyhítik a fájdalmat és javítják a flexibilitást. (6.)



Enyhíti a légzőszervek problémáit

Ha köhögéssel, megfázással vagy egyéb légzőszervi betegséggel küzd, a graviola gyulladáscsökkentő tulajdonságai segíthetnek a légutak felszabadításában, enyhíthetik a dugulást, és megnyugtathatják az irritált területet. Mivel a graviola részlegesen köptető hatású, megbízható módja annak, hogy eltüntesse a váladékot és a nyálkát, melyekben kórokozók telepedhetnek meg. Az orrüregek és a légzőszervek gyulladásának csökkentésével a gyógyulás is gyorsítható.

Kezeli az álmatlanságot

A graviola teát évszázadok óta stresszoldóként is használják. Egyes gyulladásgátló és nyugtató tulajdonságai miatt hatékony szer a túlzott stressz és szorongás ellen. A stresszhormonok a szervezet számára károsak lehetnek, felboríthatják a természetes anyagcsere ciklusokat, valamint az alvást. Ha álmatlanságban szenved vagy nyugtalanul alszik, a graviola tea kitűnő választás.

Megelőzheti a rákot

A graviola legfigyelemreméltóbb előnyei az acetogeninekből származó antioxidáns aktivitással, valamint a kinolonokkal és az alkaloidokkal kapcsolatosak. Ezek közvetlen hatással vannak a rák megelőzésére és a tumor méretének csökkentésére.

Kiterjedt kutatást végeztek a graviola egyedülálló szerves összetevőiről, emellett széles körben tanulmányozták a rákkezelés egyik alternatív módjaként. A benne lévő acetogeninek valójában egyedülállóak az Annonaceae növénycsaládban - ez teszi ilyen izgalmassá. Úgy tűnik, hogy az idegen vagy nem normális sejtnövekedések véráramlását is képesek elvágni, és pozitívan hatnak a mell-, hasnyálmirigy-, prosztata- és tüdőrák kezelésére. (7.), (8.), (9.), (10.)

A Graviola velő alkalmazása

Napi javasolt: 30 ml. 1 üveg 15 napra elegendő adagot tartalmaz.

Fogyasztási mód: a graviola iható önmagában, de keverhető más gyümölcslevekkel is.

Ekkor a legjobb: reggel éhgyomorra, vagy étkezés után 30 perccel a leg ideálisabb.

Tárolás: felbontás után hűtőben tárolandó és célszerű 15 napon belül elfogyasztani.

Megnézem a Webshopban

Erősíti az immunrendszert

Az immunrendszer védelme az egészséges táplálkozás és a jóllét egyik legfontosabb hozadéka. A graviola gyümölcs étrendhez történő hozzáadása akár frissítő ital, akár desszert formájában pozitívan befolyásolhatja az általános egészséget. A gyümölcs C-vitaminban is gazdag, serkenti a fehérvérsejtek termelését, míg az antioxidánsok magas koncentrációja segíti a szabadgyökök semlegesítését és a krónikus betegségek megelőzését.

Javítja a gasztrointesztinális egészséget

 A C-vitaminban gazdag graviolát sok-sok éve használják természetes orvosságként a skorbut és a vérhas kezelésére. A gyümölcslé is nagyon hatékony diuretikum lehet, mivel megtisztítja a tápcsatornát, és eltávolítja a szervezetből a felesleges toxinokat és sókat.

Gyulladáscsökkentő komponensei, beleértve az alkaloidokat és a kinolonokat, csökkenthetik a bélben lévő paraziták mennyiségét, és enyhíthetik a gyomorban vagy vastagbélben fellépő fájdalmat, irritációt. (11.)

Fájdalomcsillapító hatás

A graviolát generációkon keresztül alkalmazták fájdalomcsillapításra, a sebek és sérülések helyi kezelésére, de belsőleg is hatékonyan enyhíti a fájdalmat, illetve gyorsítja a gyógyulást. A lenyűgöző trópusi gyümölcs nyugtató és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt ideális megoldás bármilyen típusú külső vagy belső fájdalom esetében. A graviola fájdalomcsillapító tulajdonságait egy rágcsálókon végzett, a Journal of Medicinal Food-ban publikált kísérletben igazolták.




...
...
A graviola vagy másik nevén szúrszop

Tegye a Jó Érzést Mindennapossá

Próbálja ki a Mannavita Graviola italt, 30 napos pénzvisszafizetési garancia mellett.

Az Egészség legyen veled

100%-os Tiszta Graviola velő

  • Graviola gyümölcs püré rendelés
  • Mannavita 100%-os Graviola gyümölcslé
  • Mindent a Graviola gyümölcsről
  • A graviola vagy másik nevén szúrszop
  • Graviola gyümölcsvelő rendelés
  • A szurszóp azaz a graviola hatásai + vásárlás
Mannavita GRAVIOLA gyümölcsvelő 100%-os, 500ml
(221 Vevő Vélemény)

1 db = 5.971 ft 5+1 ajándék = 29.371 ft (-20%)

Tisztán facsart Graviola (szurszóp) gyümölcs - Annona muricata - trópusi esőerdőkből. Hatékony a terápia részeként emésztési nehézségek, immungyengeség, daganatos megbetegedések, magas vérnyomás, csontritkulás és idegrendszeri problémák esetén is.