A graviola egy hatékony immunerősítő gyümölcs, tele polifenol vegyületekkel. Tartalmazza az összes B-vitamint - kitűnő B1- és B2-vitamin forrás -, van benne bioaktív C-vitamin, réz, vas, kalcium, foszfor és sokféle acetogenin vegyület is. Sugárkezelések és kemoterápia esetén egy kitűnő kiegészítő ital a kezelések mellékhatásainak csökkentéséhez, az immunrendszer táplálásához, hogy a gyógyulás hatékonyabb legyen.
A Mannavita Graviola gyümölcslé valójában egy sűrű, velő állagú ital - tehát nincs vízzel felhígítva -, mely kíméletes eljárással készül, valódi graviola gyümölcsből: nem tartalmaz tartósítószereket, színezékeket, hozzáadott cukrot vagy más adalékanyagot. Minimálisan van felhevítve, hogy a lehető legtöbb hatóanyag benne maradjon, ezért felbontás után hűtőben kell tárolni, és 15 napon belül célszerű elfogyasztani.
Az íze az ananász és az eper ízének a keverékéhez hasonlít. 100 grammja csak körülbelül. 35 kalóriát tartalmaz, és magas a rosttartalma is, így kevésbé okoz inzulinválaszt. Cukorbetegek is fogyaszthatják. (01.), (02.)
A graviola tele van antioxidáns vegyületekkel, melyek segítenek a gyulladásokat okozó szabadgyökök számát csökkenteni a testünkben. A graviola nagyon jól tudja csökkenteni a gyomorban, a belekben jelentkező gyulladásokat, jó hatással van az emésztő rendszerünkre. A legtöbb Mannavita Graviola gyümölcsvelő fogyasztó először a gyomornál és a beleknél tapasztal pozitív változásokat: kevesebb puffadás és bélgáz, megkönnyebbült érzés, kevesebb feszülés és a székrekedés megszűnése a leggyakoribb visszajelzések.
A graviola fő polifenol anyagai a már említett acetogenin vegyületek, a kvercetin, a luteolin, antocianinok és a tangeretin. A Mannavita Graviola gyümölcsvelő fogyasztásával megemelheti ezen polifenol vegyületek szintjét a testében, így csökkentve az oxidatív stressz kialakulásának esélyeit. Oxidatív stressz jelentkezik akkor, amikor több a gyulladást okozó szabadgyök a testünkben, mint az antioxidáns vegyület.
A graviolát érdemes kipróbálni ízületi gyulladás és köszvény esetén is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy már 2-3 héten belül megkönnyebbülést hoz, felgyorsítja a gyógyulást, megnyugtat, csökkenti a fájdalmat, illetve javít a végtagok rugalmasságán is.
Ízületi gyulladás és porckopás esetén érdemes a graviola mellé az Arthro4 zöldkagyló kapszulát is szedni. (03.)
A graviolacsökkenteni tudja a gyulladásokat a gyomorban, segít regenerálni a gyomorfal nyálkahártyáját, így fogyasztása ajánlott gyomor- és bélfekély esetén is.
Mivel kiváló parazitaellenes gyümölcs, az emésztőrendszerben tevékenykedő paraziták elleni terápia részeként is bevethető a benne lévő alkaloid és kinol vegyületeknek köszönhetően. A parazitaellenes hatásait olyan agresszív kórokozók ellen is vizsgálták, mint a juhok emésztőrendszerében lévő férgek. Ezek a Braziliában folyó kutatások kimutatták, hogy a graviola képes az ilyen nehezen leküzdhető kórokozókkal szemben is megerősíteni az immunrendszerünk védelmét.
A graviolának méregtelenítő hatása is van a gyomorra és a belekre. Segít a toxinok és a lerakódott szervetlen ásványi sók eltávolításában (például amelyek a sok ásványvíz következtében rakódtak le az emésztőrendszerben). Vastagbélgyulladás és más bélgyulladások esetén is érdemes a terápia részévé tenni, mert csökkenti a fájdalmat és az irritációt. (04.)
A graviola nem a rák ellenszere, elsősorban nem abban segít, hogy kigyógyuljunk a rákból. Viszont egy nagyon jó immunerősítő, amit kemoterápia és sugárkezelések alatt fogyasztva bevethetjük abból a célból, hogy sokkalta kevesebb mellékhatást tapasztaljunk.
A benne lévő polifenol vegyületek fokozhatják például egyes kemoterápiás szereknek az aktivitását a testünkben, illetve a kezelések során felszabaduló rengeteg szabadgyököt csökkentik, így csökkentve a gyulladásokat.
A graviolában lévő acetogenin és kinolon vegyületek képesek egyes ráksejtek vérellátását akadályozni, tehát a graviola fogyasztásával fokozni tudja a kemoterápiás szerek hatékonyságát is.
Az alábbi daganatos betegségek esetén folytattak eredményes kutatásokat a graviolával: (05.)
Amennyiben daganatos megbetegedésben szenved, a Mannavita Graviola gyümölcslé mellé ajánljuk az alábbi gyümölcsleveket is:
1 db = 5.971 ft • 5+1 ajándék = 29.371 ft (-20%)
A graviola gyümölcsvelőt számos egészségügyi probléma esetén a terápia részévé teheti. Lényegében egy sűrített vitamincsomag. Belőle a hasznos mikrotápanyagok hatékonyabban szívódnak fel, mint például a mesterséges multivitamin készítményekből. Nem terheli le az emésztőrendszert, így abban az esetben is hasznos tud lenni, amikor a gyomrunk és a beleink már nem működnek teljes hatásfokkal.
A graviola gyümölcsben lévő C- és E-vitamin, illetve a cink és a béta-karotin csökkentik a szemekben a szabadgyökök számát, ezzel pedig a szembetegségek esélyeit. Érdemes például 60 év felett rendszeresen kúrát tartani vele, mert ezzel csökkenteni tudjuk a szürkehályog kialakulásának esélyeit.
Szemproblémák esetén nagyon jó még a graviola mellé afekete áfonya és agoji bogyógyümölcslevünk.
A graviolában lévő hatóanyagok képesek számos kórokozó anyagcseréjét zavarni, így gátolni tudja a fejlődésüket, a szaporodásukat a testünkben.
A graviolában található természetes, bioaktív vitaminok, aminosavak, esszenciális zsírsavak és antioxidánsok mindegyike hozzájárul a gyümölcs antibakteriális és antivirális hatásainak erősítéséhez. Ezek a tápanyagok jelentősen hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez, s ezzel is támogatják a különféle fertőzések megelőzését, illetve kezelését.
A graviolában megtalálható acetogeninek olyan jellegzetes hosszú láncú zsírsav-származékok, amik jelentős antivirális hatással rendelkeznek. A Memorial Sloan-Kettering Cancer Center-ben elvégzett kutatások bebizonyították a graviola antivirális, antibakteriális és gombaölő hatásait.
2008-ban ban a Journal of Dietary Supplements-ben amerikai kutatók értékelést készítettek a gravioláról, amiben beszámolnak róla, hogy kettő in vitro kísérletben igazolódott be a graviola hatékonysága különféle mikrobák és paraziták ellen.
A graviola kivételesen eredményesnek bizonyult egy parazita bélféreg, a fonalféreg ellen is.
A graviola hatóanyagai között találhatóak olyan fitokémiai vegyületek is, melyek segíteni tudnak a vércukorszint szabályozásában, és megakadályozhatják annak ingadozásait.
A graviola védi a hasnyálmirigy béta-sejtjeit, amik termelik az inzulint testünkben.
A graviola cukortartalma fruktózból tevődik össze, ami lassú ütemben járul hozzá a vércukorszint emelkedéséhez, így cukorbetegek is fogyaszthatják mértékletesen.
Cukorbetegség esetén érdemes a fekete berkenye levet is inni.
Tudósok kimutatták, hogy a graviola alkalmas lehet az alkohol okozta májmegnagyobbodás kezelésére, illetve szintén kísérletekben igazolódott be, hogy általános védelmet biztosít a máj számára. Májproblémák esetén igen jótékony lehet Goji bogyó levünk fogyasztása is.
A graviola és kivonatainak alkalmazása során vérnyomáscsökkentő és értágító hatásokat mutattak ki. Továbbá kardio-depresszáns hatással is bír, vagyis csökkenti a pulzusszámot és a kontraktilitást.
Emelett a graviola főként a benne lévő növényi szterinek segítségével optimalizálja a koleszterinszintet is a trigliceridek és a nitritek szintjén. Ezáltal a graviola komoly védelmet tud nyújtani a szív- és érrendszer számára. Magas vérnyomás és érelmeszesedés esetén ajánljuk a gránátalma levünk fogyasztását is.
A graviola fogyasztása egyszerű: öntse ki egy pohárba, és igya meg.
Ajánlott a graviola gyümölcsvelőt étkezés előtt vagy után egy fél órával meginni.
Keverheti turmixba is: a graviola kitűnő összetevője a zöldség és gyümölcs turmixoknak. Nincs erős, intenzív íze, így nem változtatja meg érdemben a turmix ízét, mégis felturbózza rengeteg vitaminnal és polifenol vegyülettel.
Ha nem biztos még abban, hogy valóban segíthet-e az Ön problémáján a graviola, keresse nyugodtan telefonos szakértő munkatársainkat, akik minden kérdésére válaszolnak, és akár azonnal rendelni is tud tőlük.
Vevőszolgálat: +36 1 4433 860
Tegye a Jó Érzést Mindennapossá
Próbálja ki a Mannavita Graviola italt, 30 napos pénzvisszafizetési garancia mellett.
A graviolában lévő antioxidánsok, fokozzák az immunrendszer aktivitását, ezzel pedig segíthet a rákos sejtek visszoszorításában. [01.]
Erős antibakteriális tulajdonságokkal bír, képes jó eredménnyel fellépni, a bélrendszerben, a gyomorban és a szájban a ferőtzéseket okozó baktériumok ellen. [02.]
Vércukorszint szabályozó hatással bír, csökkenti a magas vércukor szintet. Segít mérsékelni az Inzulin rezisztenciát. [03.]
Különleges, egyedi gyulladás csökkentő vegyületei, a krónikus fájdalmakat is mérséklik. Mozgásszervi fájdalmaknál, illetve idegi eredetű és szervi fájdalmaknál is jó eredményeket produkál. [04.]
Baktérium ellenes, gyulladás csökkentő és bélrendszer támmogató hatásaival, képes megerősíteni az immunrendszert, csökkentve a betegségek kockázatát. [05.]
Többek között jól hasznosuló B1, B2 vitamin és magnézium tartalmával segít az energiaszint növelésben és a fáradtság leküzdésében. [06.]
Copyright © Biofitness.hu, 2010 - 2024 • Mannavita: Az egészség legyen veled